Predstavitev misijonarjev

Br. STANE

br. Stane BešterMisijonar br. Stane Bešter, kapucin. Doma sem iz Dolenje vasi v Selški dolini, župnija Selca. Že 44 let sem z veseljem redovnik in 35 let duhovnik, za kar sem Bogu neizmerno hvaležen. V mojem bratskem življenju in pastoralnem delu zelo rad uporabljam glasbo in petje, rad sem med vsemi generacijami ljudi. Imam rad tudi šport in hojo v gore. Kot redovnik in duhovnik želim biti Božji prijatelj in zavzet Gospodov sodelavec za gradnjo Božjega kraljestva v današnjem svetu.

 

Br. JARO

br. Jaro KneževićSem br. Jaro Knežević, star 47 let, 21 let kapucin in 15 let duhovnik. Pod materinim srcem sem začel rasti takrat, ko je v večnost odhajal sv. pater Pij. Živim in delam v Ljubljani, v župniji sv. Štefana v Štepanji vasi. Zadnje čase veliko razmišljam o novi evangelizaciji: kako oddaljene katoličane pripeljati do osebnega srečanja z Jezusom. Sicer pa sem ljubitelj hribov in poezije.

 

Sestra GRAZYNA

s. GrazynaSem sestra Grazyna, prihajam s Poljske, a sem 'posvojena' Slovenka že več kot 20 let. Med tem časom sem bila 10 let v Afriki, v Kongu, v prestolnici Brazzaville. Rada imam Slovenijo in se že veselim, da bom v času misijon skupaj z vami živela, molila in doživela milosti spreobrnenja. Že sedaj molim za naš skupni misijon, da nas Gospod blagoslovi in nam podari svoj mir. Naj bo Njegova pomoč vedno z nami.