Oratorij v Moravčah

Oratorij Moravče

Oratorij v Moravčah poteka že vse od leta 2003.

Prvi oratorij leta 2001 je bil ti. "Bin dan", ko smo spoznavali Slomškova Blažeta in Nežico. Ta dan so nam pripravili sodelavci Mohorjeve založbe.

Leta 2004 smo pripravili prvi samostojni oratorij o vitezu Ranieru Ranieri. Tudi naslednje leto smo program sestavili sami. Spoznavali smo Friderika Barago med indijanci.

Od leta 2006 smo oratorij pripravljali po programu, ki ga vsako leto pripravi ekipa saleziancev, ki skrbi za Oratorij.

Za izvedbo moravškega oratorija skrbijo animatorji, večinoma srednješolci in študentje. Število udeležencev moravškega oratorija iz leta v leto raste. Presegli smo že število 220! Otroci prihajajo večinoma iz moravške občine, približno četrtina pa jih pride iz Domžal in drugih bližnjih krajev, pa tudi iz bolj oddaljenih krajev Slovenije (Cerklje na Gorenjskem, Vipava, Gornji Grad, Litija …). Tako je oratorij sedaj že več let najbolj množična izvenšolska aktivnost za mlade v občini Moravče. Hkrati je oratorij ena izmed redkih organiziranih počitniških dejavnosti za otroke v celotni občini. Zaradi tega je oratorij zagotovo izrednega pomena za družbo v celotni občini in tudi njeni (širši) okolici.

* * * * * * * * * * * * *

Novice o oratoriju lahko preberete na Facebooku in na spletni strani oratorija!