Avtor: Župnija Moravče Objavljeno: 30. 06. 2019

Tretji dan (g. Kancijan Čižman)

Župnik Kancijan je pri današnji homiliji poudaril veselje in dar novomašnika za vso župnijo in se zahvalil vsem, ki smo se množično udeležili posvečenja v stolnici. To veselje in ponos temelji na veri in hvaležnosti, da bo Gospodar in Vinogradnik vedno pošiljal delavce na žetev in trgatev. Kliče tudi tako, da duhovnikom daje v pomoč stalne diakone, ki jih je tudi vse več.

O evangeljski zgodbi o poklicanem, ki je hotel pokopati očeta ali o tistem, ki se je hotel še posloviti od svojcev preden bi šel za Gospodom, pa je dejal, da Jezus gotovo ni imel namena spodbujati nespoštovanje ali celo ignoranco družine na račun vzvišenosti poklica ampak je želel povedati, da morajo poklicani imeti pravilni odnos do vsega, kar ostaja v "svetu" in biti pripravljeni vse svoje življenje podariti popolnoma za Božje kraljestvo. In vse stvari bodo tako dobile svoje pravo mesto. Tako tudi novomašniki pripravljajo gostijo in praznovanje za družino in sorodstvo, najprej v znak hvaležnosti in s prošnjo, da ga kljub temu, da ožjo druzino zapušča, ostanejo z njim povezani v molitvi in podpori.

Vsi, prav vsak je povabljen, da ta teden prispeva svoj delež k lepemu praznovanju nove maše. Pokličite v župnišče, vprašaje ključarje ali člane ŽPS, če ne veste kako in kaj bi pomagali!