Avtor: Župnija Moravče Objavljeno: 7. 01. 2019

župnik Kancijan Čižman

VKLESATI ČRKE V NAŠE SRCE

V preteklih dneh so zopet "zasijale" zlate črke, ki so vklesane nad krstnim kamnom v naši cerkvi. Kamnoseški mojster se je potrudil, da je vklesal datum letošnjega misijona (2. - 11. 11. 2018) in potem obnovil tudi datume vseh dosedanjih misijonov.

Tako si lahko včasih nehote predstavljamo, kako so se naši predniki zbirali skupaj in ob misijonih poživljali in poglabljali njihovo vero. In njihova vera je bila močna zato so jo lahko izročali naprej vse do nas danes.

Tudi za nas je bil letošnji misijon brez dvoma lepa in doživeta izkušnja v kateri smo po zaslugi in trudu naših požrtvovalnih misijonarjev: br. Staneta, br. Jarota in Garzyne doživljali lepoto Božje bližine. Želim si, da te črke in datum misijona ne bi bile vklesane samo v kamen, kot nostalgičen spomin na doživete dneve misijona. Ampak, da bi vse milostne trenutke, ki smo jih doživljali ob različnih dogodkih, shranili kot živ spomin v naših srcih. In da bi iz tega spomina tudi naprej gradili in se trudili za odprtost do Gospoda. Tako tudi Božja Beseda, ki jo vedno znova poslušamo pri maši, ali pa takrat ko sami prebiramo Sveto pismo, no bo "mrtva črka", ampak dejavna moč in milost s katero bomo oblikovali naše vsakdanje življenje.

Naj bo tudi adventni čas, ki se je že prevesil v božično devetdnevnico prežarjen z misijonskim duhom navdušenja in pričakovanja učlovečenja Božjega Sina.

župnik