Avtor: Župnija Moravče Objavljeno: 7. 01. 2019

s. Grazyna

Gospod Bog je že davno obiskal vaš kraj in ga je vzljubil. In vi ne samo da ohranjate tradicijo vaših očetov ampak ste živi odgovor na božjo ljubezen, ki se izraža v konkretnem življenju.

Dragi bratje in sestre. Misijon v Moravčah je bil čas praznovanja tega, da Bog storil za vas velike reči in potrditev, da želite osebno in skupaj rasti in poglabljati živo vero.

Ko gledam ta sveti čas vidim eno čudovito sliko. Še posebej, ko smo obiskovali družine in bolnike, Moravče obkrožene z živem Rožnem Vencem. Od cerkve do cerkve povezano s skrivnostjo dogodkov v vsaki hiši: veselih in žalostnih, polnih upanja in tudi trpljenja, medsebojne pomoči in ljubezni, lepote in dobrote, darovanja in dajanja… Vse to prinašate pred Boga z zaupanjem in mirom v srcu, da bo On blagoslavljal in dajal moči naprej. Polne cerkve so govorile same zase. Lepota obnovljenih cerkva odseva vašo lepoto in čistost vaših src. Petje pri svetih mašah, katerega niti Vatikan ni slišal, ki nosi kvišku srca … Toliko skupin, ki skrbi za potrebe materialne in duhovne potrebe. In še veliko otrok in mladih v Cerkvi in pri verouku… krasne družine. Odgovorni očetje in matere polne ljubezni.

Vse to sem imela veliko milost spoznati in skupaj z vami hvaliti Boga.

HVALA iz vsega srca za jutranjo molitev hvalnic in adoracije Jezusa v Najsvetejšem Zakramentu. Za čas, kje smo skupaj doživeli dotik božjega usmiljenja v Zakramentu sprave. Za srečanje z živo Božjo Besedo, za obiski pri vsaki hiši, kje smo se dotikali trpečega Jezusa v vsakem bolniku in dobrega Samarijana, ki skrbi za vsakega bolnika, za povabila na kosilo in zajtrk.

HVALA za Nedeljo svetega Martina vašega zavetnika. To je bil višek praznovanja, kje je bila celo goska tako ganjena, da ni mogla dati glasu in samo vse je občudovala, kot jaz. Od prelepega petja, polne cerkve, čudovite božje besede, katero nam je podaril sam Bog za ta dan, in druženje.

HVALA tudi za vse DAROVE. Za kruh in toliko dobrot katere so mi bile podarjene. Taka radodarnost je res odsev radodarnosti samega Boga.

Zaključim s besedo svetega Pavla: "Zahvaljujem se Bogu, kadarkoli se vas spominjam in v sleherni molitvi zmeraj z veseljem molim za vas zaradi vašega občestva v Evangeliju" - prepričana sem, da bo on, ki je začel v vas dobro delo, to delo dokončal do dneva Jezus Kristusa (Flp 1,3-6).

Posebna zahvala bratoma, Jaru in Stanetu, da sta me povabila za ta misijon in vašemu čudovitemu gospodu župniku, ki me je sprejel.

Vsakemu od vas želim veliko veselja in miru, ker BOG JE Z NAMI, EMANUEL.

s.Grazyna