Veliki šmaren na Hribcah (15. 8. 2018)

V sredo, 15. avgusta 2018, na praznik Marijinega vnebovzetja - Velikega šmarna je bilo zopet slovesno v naši župniji.

Čudovito vreme nam je polepšalo že tako lep dogodek, da smo lahko poromali na Hribce k Žalostni Materi Božji. Mlada dekleta so izpred domače cerkve do Marijine cerkvice na Hribcah nosila  Marijin kip z detetom v naročju, vsi skupaj pa smo se v  procesiji  in v molitvi Častitljivega dela rožnega venca podali na pot.

Sveto mašo je daroval stolni prošt in prelat Jožef Lap v somaševanju domačega župnika Kancijana Čižman in bogoslovca Vitota Urbanija. Njegov mogočni glas, čudovita pridiga o Marijinem prazniku, da se k njej zatekamo vsak dan, vsak trenutek, da jo prosimo pomoči, da nam vedno pomaga in da je vedno z nami.... in prelepe Marijine pesmi, predvsem Marija skoz' življenje so nam polepšale že tako lep, čudovit sončen dan.

Tradicionalno srečanje s praznično sveto mašo nas vsako leto združi v molitvi pri Mariji, nas povezuje in nam daje moči za naprej.

Po koncu svete maše pa smo se lahko družili v klepetu ob kozarcu pijače, slastnih dobrotah naših pridnih gospodinj in pohvalili delo vseh, ki so sodelovali v pripravi na ta lep praznik.

Marija, prosim te,  vsakemu milostno povrni dobroto njihovih pridnih rok.

besedilo in foto: Metka Kosmač