Pot nas je peljala ... ?

Popotniki in popotnice skavtske skupine McMaček smo se v petek 1. 7. 2016 podali na potovalni tabor. Tudi tokrat je bil začetek težak, saj smo imeli ponovno prepolne nahrbtnike, ampak kjer je dobra volja in veselje po odkrivanju novih kotičkov naše domovine, se vsak kilogram opreme izgubi.

Prvi dan je bil vlak do Otoče in nato Kropa, kjer nas je z velikim veseljem pričakal gospod župnik Viktor in kjer smo lahko doživeli kanček njihovega slavja "Kroparski šmaren". Ampak pot smo morali nadaljevati. Peljala nas je mimo Radovljice (priporočamo ogled starega mestnega jedra in odličen sladoled) vse do Brezij (bazilika, sveta vrata, gostoljubnost sester). Deževna nedelja je poskrbela za daljši dopoldanski počitek in igranje družabnih iger. Pot nas je nato peljala mimo Kovorja (šli smo po poti veselega dela rožnega venca) do Tržiča. Zjutraj pa nas je pričakal prečudovit ogled Dovžanove soteske. Tam smo se že preizkusili, koliko alpinističnega duha imamo v sebi. Po ogledu nas je pot peljala po Podljubelju, za katerega smo ugotovili, da je zeloooooo dolga vas (hišna številka "292 Podljubelj" vse pove). Vmes smo si ogledali Šantanski rudnik in prisluhnili zgodovini nastanka in življenja v tej prelepi Šantanski dolini, kot ji pravijo domačini. Potem pa je nastopil trenutek hrabrosti in vzdržljivosti – spust na planino Preval. Ampak tudi to smo zmogli. Po odličnih štrukljih nas je pot vodila na planino Planinca in nato v Drago. Tam smo pot nadaljevali po vasici Begunje na Gorenjskem in pot "zašpalili" v Radovljici.

Pot ni bila dolga, vendar je bila polna smeha, petja, veselja, pogovora, počitka, občudovanja lepot, fotografiranja in …… Tukaj pa lahko sami dodate svoje doživljanje, ko se boste podali po naši preizkušeni poti. Vam povem, da se splača. Seveda v družbi. :)

Kristina Novak, voditeljica